Legfrissebb hírek


Hegesztés szépségének tényezõi


 

A szakemberek meghatározása szerint, akkor mondható szépnek egy hegesztés során létrehozott varrat, ha annak vonalvezetése egyenes, egyenletes a magassága, valamint a szélessége és a mintázata is egyforma, egyenletes. De a nem megfelelő külalak nem csak esztétikai hibát takar, hanem a kötés minősége sem megfelelő.

Mik is ezek a hibák?

1. Ha az elektródát nem megfelelően vezetik, például a sebessége nem egyenletes, akkor a varrat magassága egyenetlen lesz és keresztmetszete sem lesz ugyanakkora mindenhol.
2. Ugyan ez a hegesztési hiba a varrat változó vastagságát is okozhatja, vagyis valahol vékonyabb lesz, míg máshol vastagabbá válik. Ahol gyorsabban történik a vonalvezetés, ott vékonyabb lesz a varrat és értelemszerűen, ahol lassabban történik a hegesztés, ott a varrat is vastagabbá válik.
3. Abban az esetben, ha a egyenetlenül vezetik a elektródát, az görbe vonalvezetéshez is vezethet.
4. Ha nem megfelelően figyelnek oda a munkavégzésre, akkor oldalirányú ívelés figyelhető meg az elektródánál, ezáltal ismét nem megfelelő esztétikával fog rendelkezni a varrat.
5. Gyakori hiba szokott lenni a varrat megfolyása, ami függőleges falon vízszintes hegesztést végeznek vagy függőleges irányú a hegesztés.
6. Az elektróda nem megfelelő vezetésének következő hibája lehet sarokhegesztés során, hogy a varrat elfolyik, vagyis nem megfelelő szögben történik a hegesztés, így nem csak kinézetbeli hiba történik, hanem a kötésszilárdság sem lesz megfelelő.
7. Ha a hegesztő berendezés nem megfelelően van beállítva, akkor szegélybeégési hiba következhet be, miszerint az árat fúvóhatása túl nagy és az ömledék kifújódik. Ennek hatására árok keletkezik a varrat két szélén, ami úgy sarok, mint tompavarratok készítésénél hiba szokott lenni.
8. Abban az esetben, ha egyszerre több hiba is történik, vagyis ha az ívtatás magas, ha nem megfelelő a mágneses fúvóerő és túl áram figyelhető meg, akkor olvadt cseppek nagy erővel kerülnek a fémfelületre, amit fröcskölési hibának neveznek.
 
plazmavágás hegesztőgépek
Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.