Legfrissebb hírek


Elérkezett a végsõ megmérettetés


 

Az év közepén, a hegesztőszakma művészei számára meghirdetett hegesztőverseny döntője is lezajlott, melybe a harmincét jelentkezőből csupán tízen juthatta be.

A verseny elődöntőjénél minden versenyző hazai terepen küzdhetett meg a tovább jutásért, vagyis a zsűri tagjai ellátogattak minden nevező munkahelyére és külön-külön nézték végig minden versenyző munkáját. Éppen ezért az ország minden tájára el kellett menniük a bíráknak, így két hónap alatt ment le az elődöntő. A versenyzők között voltak ifjabbak, akik már új technikákat sajátítottak el, és új technológiával működő berendezéseken tanulták meg a szakma csínját- bínját, de voltak már harminc éve hegesztőként és hegesztőmesterként dolgozó résztvevők is.

A döntőbe jutottakra újabb felkészülés várt, vagyis tanulmányozniuk kellett egy hónapon át a legújabb technológiájú, számítógépes szoftverrel programozható berendezést, amivel a döntőben kellett dolgozniuk. A zsűri szerint, minden a háttértudáson múlt, vagyis, hogy ki mennyire mélyedt el a felszerelés tanulmányozásában. De amilyen magasra tették a mércét, utána annak megfelelően is jutalmazták a döntősöket. Vagyis, minden döntőbe jutott versenyző, illetve annak cége számára lehetővé tették a berendezés megvásárlását, mindössze piaci értékének 45%-áért. Ez azért is nagy szó, mert ez a berendezés a speciális, egyedi munkák végzésére kiválóan alkalmas, éppen ezért jelentős előrelépés, ha egy vállalat rendelkezik egy ilyen felszereléssel. Emellett azzal is jutalmazták a szervezők a döntősöket, hogy mindegyikük egy kis hegesztőgépet tudhatott magáénak, valamint egy csúcsminőségű fejpajzzsal és autogén felszereléssel is jutalmazták kiemelkedő teljesítményüket.

A végső kihívás nyertese pedig az egri származású Fodor Krisztián lett, aki a GYEGÉP Kft-t képviselte. A dobogó második fokára Sipos Zsolt állhatott, aki Vámospércsről érkezett és a Vámosgép Kft. dolgozója évek óta. A bírák nehezen tudtak csak a harmadik és negyedik helyezés között dönteni így a két pozíciót megosztották Polonkai László és Németh József között. Ötödik helyen végzett Varga Sándor, akit Kovács Róbert és Sára Zoltán követett, a nyolcadik helyezett Lukács Balázsé és kilencedik Árvai József lett. De nem utolsósorban Hengerics Lajost is meg kell említeni, aki ugyanúgy kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egész verseny során.

Gratulálunk nekik!

 
plazmavágás hegesztőgépek
Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.