Legfrissebb hírek


A kovácshegesztés


 A kovácshegesztés a leg??sibb a hegesztési eljárások közül.

  Els??sorban lágyacélok kötésére alkalmazzák. Kialakulásának oka, hogy a bonyolultabb kovácsoltvas tárgyakat úgy készítik, hogy egy-egy elemet külön lekovácsolnak, majd az így elkészített részeket kovácshegesztéssel állítják össze. A hegesztési eljárás során az összehegesztend?? részeket a megfelel?? h??mérsékletre hevítik fel, majd az elemeket egymásra helyezik, és küls?? er??hatással (kalapálás vagy kovácsológép) egyesítik. A legáltalánosabban alkalmazott h??mérséklet a kovácshegesztésnél, lágyacélok esetében az 1350 Celsius fok. 

Ahhoz, hogy az így kialakított hegesztés kötése megfelel??en er??s és biztos legyen, fontos, hogy a felületek tiszták és oxidmentesek legyenek. Ennek a biztosítására por állagú segédanyagokat alkalmaznak. Ilyen anyag a bórax (ez a legáltalánosabban alkalmazott), a szalmiák, kvarchomok és a vörösvérlúgsó is.

 Ezek az anyagok oly módon óvják meg a felületet a túlzott oxidációtól, hogy a kialakuló revével egy folyós, alacsony h??mérsékleten olvadó salakot képeznek. Ezáltal egyfajta véd??burkot hoznak létre a hegesztend?? felületen, megóvva azt a további oxidációtól.
 
plazmavágás hegesztőgépek
Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.