Legfrissebb hírek


A jövõ oktatási formája


 

Előző cikkünkben volt már szó a legújabb oktatást elősegítő berendezésről, mely egyre jobban terjed az ország határain belül és túl. Most szeretnénk bemutatni ezt a módszert egy kicsit részletgazdagabban, hogy mindenki számára világossá váljon, hogy is történik általa a tanulók oktatása.


Az eszköz célja a hegesztés valósághű bemutatása és gyakorlására való lehetőségnyújtás, mely virtuális környezetben történik, ezáltal biztonságos és költséghatékony az iskola számára. A berendezés által biztosított feltételek igazán valósághűek, használhatják kezdők, valamint a már tanult, de nem nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek is. Az eszköz segít a szakma imázsának javításában, hiszen az elmúlt évtizedben romlott a szakmunkások oktatásának, valamint munkavégzésüknek híre, és szükség van a renomé javítására. Az eszközön minden szükséges információ és paraméter beállítható, ezáltal éppen olyan feltételek mellett gyakorolhat bárki, mintha valódi hegesztőgép pisztolyát fogná. Emellett sok oktatási intézménynek oda kell figyelnie a kiadásaira, ezért a gyakorlásra kevesebb lehetőséget tudnak biztosítani a tanulók részére, mert túl sok a kidobásra kerülő nyersanyag, amit nem engedhetnek meg maguknak. A virtuális hegesztés ebben is az intézmény, valamint a tanulók segítségére van, hiszen jelentős költségmegtakarítás érhető el vele, a tanuló pedig a lényegre figyelhet, nem kell rosszallástól és leszidástól tartania.

Gyakorlatban mindig lehetőség van a Ghost, vagyis a virtuális tanár segítségének igénylésére, ami segít a optimális sebesség, távolság és a pisztoly tartásának szögének kiválasztására. A képernyőn pedig eltérő színekkel és hangokkal jelzik a tanulók számára, hogy jól végzik –e el a feladatot vagy éppen hibát követ el. Ennek köszönhetően pedig azonnal tud reagálni a gyakorló és ki is tudja javítani a hibás részeket. Ha pedig a Ghost segítségével hibátlanul el tudják a a tanuló végezni a feladatot, akkor lehetőség van arra is, hogy segítség nélkül ő állítsa be a paramétereket, ami már haladó fázist jelent számára. A feladat végeztével pedig mindig a kiértékelés következik, így azonnali visszacsatolást kap a gyakorló munkájáról. Ha pedig több tanuló gyakorol egymás után a berendezésen, lehetőség van rangsor felállítására is, így a versenyhajlamra építve lehet növelni a motivációt a tanulókban.

Mindent egybe véve, ez egy XXI. századi technológiára épülő oktatási módszer, egy berendezés, mely sérülések és hibás nyersanyagok felhalmozódása nélkül segíti a tanulók fejlődését, amit helyileg és hordozható formában is alkalmazható bárhol és bármikor.

 
plazmavágás hegesztőgépek
Find the latest bookmaker offers available across all uk gambling sites - Bets.Zone - UK Gambling Websites Use our complete list of trusted and reputable operators to see at a glance the best casino, poker, sport and bingo bonuses available online.